Foredrag

 

Min forbandede fortid

Foredrag om mønsterbrydning,opvækst med vold og misbrug( misbrugsforebyggende)kriminalitet og stofmisbrug. Institutioner, børnehjem, plejefamilie, fængsler og død.
 

1. Jeg vågner op af en ond drøm,rystende bange, jeg ved ikke helt hvor jeg er henne, ved bare det er et børnehjem, ved ikke helt hvorfor jeg er der, jeg græder i stilhed, ingen må høre jeg er ked af det, ingen, jeg stoler IKKE på de voksne, jeg savner min mor, savner min far, savner min lillebror og storesøster, jeg er bange og ked af det, rigtig ked af det.
Føler mig forkert, anderledes, ikke god nok. Jeg husker at tænke inden jeg falder i søvn: jeg stikker af imorgen, hjem til min far. ( som 15 årig opgives jeg af de sociale myndigheder og overlades til mig selv i Kbh )

2. Jeg hører sirenerne derude et sted, jeg går i panik, løber ud af kiosken på stationen, jeg er fuld, MEGET fuld og på piller.
Jeg får bakset pistolen i inderlommen og løber mod udgangen på stationen, kommer udenfor, løber 5 meter ud fra stationen....POLITI over alt! En betjent råber mig an, han peger på mig med en maskinpistol, det gør to andre politibetjente også ... tiden står stille på en måde .. jeg når at tænke.. han ser bange ud ham der råbte mig an.Jeg overvejer et sekund eller to at stikke hånden i inderlommen og trække pistolen, jeg er ligeglad inden i, heldigvis gør jeg det ikke, så havde de skudt, den ene betjent modtager krisehjælp bagefter, jeg er ligeglad, ANHOLDT IGEN.

3. 18 december 1995. Jeg er indsat på vridsløselille statsfængsel, jeg har på daværende tidspunkt afsonet 8 års fængsel , jeg ved ikke denne dag at jeg kommer til at tilbringe 6 år mere bag tremmer.
På Hvidovre hospital sker miraklet denne dag, min datter bliver født. Jeg ved det ikke da det sker. 19 december om morgenen åbner fængselsbetjenten min dør og fortæller jeg blev far igår.. jeg får sug i maven og smiler mens jeg tænker ...det her vil redde alt, nu er jeg far og skal opføre mig som en.......
JEG BLIVER KLOGERE. Misbruget har godt fat i mig, 4 røverier mere, tillægs straf og lange udsigter til frihed. JEG ER VED AT TABE KAMPEN.

4. Jeg vejer 59 kilo d.19 februar 2003, sår i hele hovedet efter et biluheld hvor jeg for bilruden i ansigtet. 2 dage før er jeg kørt galt i en bil fuld af tyvekoster efter en vild biljagt i Kbh. Jeg er færdig, slået ,jeg gider ikke leve mere, er træt af det hele, har fuldstændig tabt tråden og troen på livet.
Sætter mig på en flyver mod Aalborg i Jylland , behandling , døgnbehandling, ved ikke helt hvad det er. Har kun en sort skraldesæk med vasketøj med, alt hvad jeg ejer. Jeg er færdig , har opgivet ..
Det bliver starten på det liv jeg altid har drømt om......

2017 -  er ude Af misbruget og kriminaliteten. Jeg har fået to børn mere, er blevet hel inden i.. holder foredrag , underviser, rådgiver ... er uddannet psykoterapeut , har en pædagogisk uddannelse..arbejder som alkohol behandler .. har mødt kærligheden , tør kærligheden... JEG LEVER og jeg formidler et budskab der indeholder håb... HÅB FOR DE HÅBLØSE

 

 

Mit foredrag er en hudløs ærlig beretning om mit liv, mine kampe, mine sejre og mine erfaringer. I vil grine, og I vil kunne mærke klumpen i halsen og tårerne i øjnene; Og I vil kunne mærke, at jeg er tilstede, for jeg er levende og ægte i min fortælling. Hvordan er det at leve på gaden? Hvordan er det at jagte penge til stoffer hver dag? Hvordan er det at vokse op med en far, som er alkoholiker? Jeg fortæller hvad jeg ved, tænker og føler. Jeg gør brug af mine personlige erfaringer, og i dag taler jeg åbent om de følelser, som gemte sig indeni mig

 

Jeg har efterhånden stor erfaring i at tage ud og fortælle om mit liv med og uden stofferne og jeg har deltaget i en del paneldebatter med SSP (Skole, Socialforvaltning og politi) og politi. Mit foredrag lægger altid op til en god debat, og der er en spørgerunde, hvor I kan spørge om præcis det, I har på hjerte. Jeg har holdt foredraget på skoler, højskoler, ungdomsuddannelser – i kommunalt regi og på behandlingssteder.

 

Mit foredrag er ikke en moralprædiken og jeg kommer ikke med løftede pegefingre  –  men fortæller min historie. Ærligt og uden omsvøb. I får en historie om en barndom fuld af vold, omsorgssvigt, institutioner, håbløshed og en historie om min konstante følelse af at være forkert. Jeg fortæller om, hvordan misbruget starter – hvordan det hele eksploderer i kriminalitet, flere stoffer, dødsfald og min konstante søgen efter det gode liv, som jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle finde. Men mest af alt; vejen ud efter 23 års misbrug og mange fængselsophold. Om kampen tilbage til livet og om at starte et helt nyt liv fra bunden.

 

Foredraget henvender sig både til elever, unge mennesker, forældre, medarbejdere på institutioner og andre, som har stof-problematikken inde på livet på den ene eller den anden måde.
Som misbrugsekspert har jeg selv gjort mig de erfaringer med livet, som sætter mig i stand til at formidle viden, der tæller. Jeg kan flette faglige indhold ind i foredraget og er i stand til at bidrage med terapeutiske og pædagogiske værktøjer.

 


 

Pris

3500-5000 kr. for foredrag plus transport. Prisen afhænger af længde og antal personer.

 

 

 

Kontakt

Udfyld formularen, så vender jeg tilbage hurtigst muligt.